Очаква се по-късно днес да бъдат обявени мерки за разхлабване

...
Очаква се по-късно днес да бъдат обявени мерки за разхлабване
Коментари Харесай

Нова COVID-19 рестрикция затруднява английските клубове

Очаква се по-късно през днешния ден да бъдат оповестени ограничения за разхлабване на карантината във Англия, само че футболните хора няма да са щастливи. The Athletic разкрива, че държавното управление е взело решение за анулация на преференциите, на които се радваха локалните спортистите, които се завръщаха в страната. Занапред към този момент целият тим ще би трябвало да се изолира за 10 дни след прибирането си от пътешестване в чужбина. През този интервал играчите ще могат да упражняват и да играят мачове, само че нито футболистите, нито членовете на спортно-техническия щаб и личния състав ще имат право да посещават домовете си. Карантината може да бъде вдигната за този, който даде негативен тест за ковид, само че не по-рано от петия ден.

Досегашната практиката беше за всички спортисти да се прави изключение. Така да вземем за пример всеки футболен отбор, който е гостувал за мач от Шампионската лига или Лига Европа, не беше подлаган на наложителна изолираност при прекосяването на границата на Обединеното кралство. Същото важеше и за обособени треньори или новопривлечени футболисти. По този метод да вземем за пример новият управител на Челси Томас Тухел непосредствено си стартира работа след идването от Германия.

През предходната седмица няколко мача от евротурнирите с присъединяване на британски отбори се изиграха на неутрални игрища, тъй като в доста страни от Стария континент важи възбрана за влизане на хора, пътуващи със аероплан от Англия.

Не е ясно дали новото предписание ще важи и за задграничните клубове, на които им предстоят дуели в Англия. Ако по-късно през днешния ден министър председателят Борис Джонсън разгласи, че ще важи, това ще докара до куп промени, тъй като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм, Челси и Лестър най-вероятно ще би трябвало да одобряват своите противници в евротурнирите на неутрални игрища в други страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР