Очаква се първият в Европа борсово търгуван фонд (ETF) с

...
Очаква се първият в Европа борсово търгуван фонд (ETF) с
Коментари Харесай

Първият борсово търгуван фонд върху Биткойн в Европа тръгва този месец

Очаква се първият в Европа борсово търгуван фонд (ETF) с действително владеене на Биткойн да започва този месец, откакто беше отсрочен с цяла година. Управляващата компания, основана в Лондон, Jacobi Asset Management, в началото бе оповестила, че ще започва фонда на борсата Euronext Amsterdam през юли 2022 година Въпреки това, след краха на през май и ноември предходната година, компанията реши, че " времето не е уместно ". Лицензът на компанията е публикуван от регулатора на офшорния европейски остров Гърнси. " Търсенето се промени от предишното лято ", сподели представител на компанията в изявление за FT. От Jacobi акцентират смисъла на обстоятелството, че пуска ETF, а не (ETN), което е по-традиционният способ в Европа.

Очаква се първият в Европа борсово търгуван фонд (ETF) с действително владеене на Биткойн да започва този месец, откакто беше отсрочен с цяла година. Управляващата компания, основана в Лондон, Jacobi Asset Management, в началото бе оповестила, че ще започва фонда на борсата Euronext Amsterdam през юли 2022 година Въпреки това, след краха на през май и ноември предходната година, компанията реши, че " времето не е уместно ". Лицензът на компанията е публикуван от регулатора на офшорния европейски остров Гърнси.

" Търсенето се промени от предишното лято ", сподели представител на компанията в изявление за FT. От Jacobi акцентират смисъла на обстоятелството, че пуска ETF, а не (ETN), което е по-традиционният способ в Европа.

За разлика от ETN, фондовете ETF не могат да бъдат употребявани за заемане на средства или потребление на деривати, което би могло да докара до обстановка, в която друга страна във финансовата договорка не успее да извърши своите отговорности The Jacobi Bitcoin ETF is a simple and safe way for investors to gain exposure to crypto-assets. Add crypto-assets to client portfolios without unnecessary complexity. Check out the full infographic to learn more:
Реклама
- Jacobi Asset Management (@JacobiAssetMgt)

В този подтекст,, е образец за бързо набиращ известност фонд, обвързван с Биткойн. Въпреки това, той следва цената на биткойн посредством фючърси върху боткойн, а не посредством директното владение на криптовалутата, което го прави механически друг от ETF-а на Jacobi. В Съединени американски щати към момента няма регулаторно позволение за спот ETF-и върху биткойн.

Въпреки структурните разлики, продуктите ETF и ETN са много сходни, само че от време на време могат да основат комплициране измежду вложителите. " Като промишленост, ние не сме свършили добра работа в разграничаването на всяка от двете и вследствие на това, на пазара има доста комплициране ", сподели пред FT основателния сътрудник на консултантска компания за ETF и цифрови активи Blackwater.

Пазарните данни демонстрират възходящ интерес към такива артикули. През последните 18 месеца чистите потоци в европейските ETN за цифрови активи доближиха 483 млн. $, съгласно данни от Coinbase и Bloomberg. Това акцентира смисъла на новия артикул на Jacobi и евентуалното му въздействие върху пазара. ETF-и като този на Jacobi ще оферират нараснала бистрота и регулация спрямо другите финансови принадлежности, които са били налични досега. Това може да докара до по-голяма убеденост измежду вложителите и може би ще насърчи по-широко приемане на криптовалутите в бъдеще.
Реклама
Разберете повече за какви са методите за предпазване на крипто и кой е най-подходящ за вас.
Свързани публикации Все повече обичайни финансови компании желаят да са част от криптосвета 22 юни 2023, 11:27 Биткойн токов удар 9 юни 2023, 12:25 Как да използваме стейбълкойни и за какво те са значими за криптосектора 5 май 2023, 06:45 DeFi са бъдещето на финтех 12 април 2023, 07:24
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР