Очаква се парламентът да разгледа на второ четене промени в

...
Очаква се парламентът да разгледа на второ четене промени в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС продъжава работа по съдебната реформа, гласуват промени в Кодекса на труда


Очаква се Народното събрание да прегледа на второ четене промени в Кодекса на труда, свързани с механизма за установяване на минималната работна заплата. Законопроектът на „ Българска социалистическа партия за България “ е записан като първа точка за през днешния ден (петък) в признатата от депутатите седмична стратегия.

Левицата предлага минималното работно заплащане за страната за идната календарна година да се дефинира до 31 октомври на настоящата година и да не може да е по-малко от 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за предходните 12 месеца.

Вчера Народното събрание не съумя да завърши с разискването и гласуването на първо четене на пет законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс поради липса на кворум.  Вероятно депутатите ще продължат с разискването на законопроектите.

Дневният ред включва още второ гласоподаване на промени в Закона за пътищата, както и второ четене на Законопроект за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания.

В програмата е също първото гласоподаване на промени в Закона за достъп до социална информация.

Национална тактика за младежта 2021-2030 година и план на решение са също част от програмата на депутатите.

Бившият министър председател Бойко Борисов, бизнесменът Георги Гергов, кметовете на Пловдив и Варна - Здравко Димитров и Иван Портних, ръководителите на Общинските препоръки на двата града и ръководителите на групите в местните парламенти се чака да бъдат изслушани през днешния ден на второто съвещание на краткотрайна парламентарна комисия.

Тя би трябвало да откри всички обстоятелства и условия към пловдивския панаир от 2016 година до момента. Поканени са и Сергей Станишев, Румен Овчаров и Корнелия Нинова.

Междувременно, от Демократична България и Политическа партия внесоха проекторешение в Народното събрание, с което да се задължи министърът на културата Велислав Минеков да предприеме дейности по даването на статут на групова недвижима културна полезност на пловдивския панаир.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР