Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или

...
Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или
Коментари Харесай

Крайният срок изтича: Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС приключват в 12:00 часа днес

Очаква се отговор на въпроса ще има ли държавно управление или предстоят изключителни парламентарни избори. Новият краен период, с цел да се схванат ще има ли ротация сред " Продължаваме Промяната-Демократична България " и ГЕРБ-СДС, е 12:00 часа.

Въпреки диалозите нощес, никой от преговорните екипи не излезе с информация пред публицистите. Междувременно номинираната за министър председател Мария Габриел съобщи решителност да върне - изпълнен или не, мандата на президента още през днешния ден.

На влизане тази заран договарящите бяха сбити, като този път даже не показаха оптимизъм, предаде .

Преди да влезе в Народното събрание, Христо Иванов, ръководител на " Да, България " и един от водачите в обединението ПП-ДБ съобщи, че разискват всичко и се надява през днешния ден диалозите да продължат.

" Нямаме нищо, което да съобщим ", отговори той в отговор на въпрос дали това значи, че не са постигнали единодушие през вчерашния ден. " Днес се надявам всички да сме реалисти ", добави Иванов. 

Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, който не е част от преговорния екип, разяснява, че има още няколко часа.

" Аз самият не съм огромен оптимист. Слушам сутринта ваши сътрудници, че разногласието бил военният министър. Не разбирам какво е толкоз значимото на Тагарев, че един Тагарев да ни прати на избори ", добави той.

Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ-СДС, на влизане в Народното събрание отхвърли да разяснява информацията за номинирането му за министър на защитата. " Има си преговорен екип, той ще заяви ", сподели Гаджев. 

" Работим за това да има държавно управление ", съобщи Божидар Божанов от ПП-ДБ. Двамата народни представители не са част от преговорните екипи. 

Все още не е ясно по кое време ще бъде върнат мандата. Това няма да се случи в 12:00 часа, защото тогава президентът Румен Радев има друга среща.

 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР