Очаква се официално крал Чарлз III да получи най-ценната и

...
Очаква се официално крал Чарлз III да получи най-ценната и
Коментари Харесай

Символ на властта: Чарлз III ще получи корона с 22 скъпоценни камъка в Шотландия

Очаква се публично крал Чарлз III да получи най-ценната и антична корона на Обединеното кралство по време на формалната гала в Единбург за оповестяването му за крал и на Шотландия, заяви BBC. 

Повече от 700 членове на Кралския флот, Британската войска и Кралските военновъздушни сили ще бъдат част от шествието.

Кралят и кралица Камила ще изоставен двореца Холирудхаус - тяхната публична шотландска резиденция - с кола за настрана шествие нагоре по Кралската миля до Кърк.
 GettyImages
Модераторът на Общото заседание на Шотландската черква, преподобният Сали Фостър-Фултън ще изнесе проповедта.

Бижутата от короната ще бъдат показани на краля от преподобния проф. Дейвид Фъргюсън, декан на Кралския параклис и декан на Ордена на бодила. Поздрав с 21 оръдия ще бъде изстрелян от Единбургския палат, преди кралската върволица да се върне назад към двореца Холирудхаус.
 
Историята на короната 

През 1661 година, след възобновяване на монархията в Англия, корона за английското кралство беше основана със скъпоценни камъни, които я трансфораха в една от най-ценните и впечатляващи корони в света.

Короната е направена от злато и съдържа общо 22 скъпоценни камъка. Най-известните от тях са Светият Едуардов жезъл, Светият Едуардов орел и Светият Едуардов кръст. Тези камъни са знак на властта и престижа на английските монарси.

Светият Едуардов жезъл е направен от злато и е инкрустиран с диаманти и други скъпоценни камъни. Той е знак на кралската власт и се употребява при публични церемонии и коронации.

Светият Едуардов орел е също направен от злато и е инкрустиран с диаманти и сапфири. Той е знак на властта и мощта на английските монарси и се носи върху короната.

Протест
 чарлз GettyImages
През днешния ден група протестиращи от английската антимонархическа акция Republic се събра пред катедралата St Giles.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР