Очаква се новото кейово място да влезе в експлоатация през

...
Очаква се новото кейово място да влезе в експлоатация през
Коментари Харесай

Първи кесон за новото кейово място в терминал Бургас-Запад бе положен в проектно положение

Очаква се новото кейово място да влезе в употреба през идната година

Първи от общо 9 кесона бе положен в планово състояние при строителството на новото корабно място № 28 в Пристанищен терминал Бургас-Запад. Това съобщи пред Maritime.bg Никола Косев, шеф „ Експлоатация “ в пристанищния терминал, опериран от „ БМФ Порт Бургас “ АД, заяви.

Maritime.bg напомня, че през предходната година бе публично открита строителната площадка по план REBIRTH28 „ Изграждане на кейова стена за корабно място № 28, техническа инфраструктура и уреди “. Проект REBIRTH28 е обвързван с построяването на ново дълбоководно кейово място № 28 на терминал Бургас Запад в Пристанищен комплекс Бургас.

Очаква се новото кейово място да влезе в употреба през идната година, разяснява още Косев.



По плана е планувано основаване на нова пристанищна зона, предопределена за обработка и предпазване на контейнери, и използване на мултимодални решения с ниски излъчвания за напредване на товарните потоци от кораби към железопътни линии и назад.

Част от плана също има за цел да възвърне функционалността на железопътните релси, ситуирани вътре в терминала, с цел да усили каузи на железопътния превоз освен в границите на пристанището, само че и към/от вътрешността на пристанището.

Новото корабно място с оперативна дължина на кея 260 м. и дълбочина 15.5 м. ще бъде проектирано да обслужва най-новото потомство контейнеровози и ще разполага с най-съвременните уреди.

Междувременно продължава работата по удълбочаване акваторията на пристанищния терминал.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР