Очаква се настоящият президент на Съединените щати Доналд Тръмп да

...
Очаква се настоящият президент на Съединените щати Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Тръмп очаква победа в Айова

Очаква се актуалният президент на Съединените щати Доналд Тръмп да завоюва победа на вътрешно партийните избори на Републиканската партия в щата Айова. Броенето на гласовете към момента не е завършило, само че телевизионните компании ABC и CNN, както и Associated Press чакат победа за президента.

Традицията акцията за номинацията за президентските избори да стартира от Айова се ражда през 1972 година и от този момент този щат играе ролята на политически барометър при започване на всеки избирателен цикъл .
 Импийчмънтът на Съединени американски щати спъва трима демократи в Айова
Импийчмънтът на Съединени американски щати спъва трима демократи в Айова

Байдън с преимущество

Резултатите от срещите в Айова ще покажат кой от претендентите на този стадий се употребява с най-голяма поддръжка на гласоподавателите. На такива срещи се избират делегати, които на идните национални конгреси на партиите ще поддържат един или различен претендент за президент от демократи или републиканци.

За Айова е извънредно въобще да се организира гласоподаване за републиканска номинация при настоящ президент от партията в Белия дом.

Партийните събрания в Айова бяха анулирани през 1992 година и 2004 година. С подред представители на партията обаче щатските управляващи са поискали тази година събранията да се проведат, с цел да се резервира статута на щата като първия в страната, който гласоподава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР