Очаква се на днешното си заседание в Брюксел Съветът по

...
Очаква се на днешното си заседание в Брюксел Съветът по
Коментари Харесай

ЕС разкрива черния списък на страните данъчни убежища

Очаква се на днешното си съвещание в Брюксел Съветът по стопански и финансови въпроси да изготви и оповести черния лист на страните, известни като „ данъчни убежища “. Известно е, че в този лист няма да попаднат страни-членки на Европейски Съюз, макар обявата на интернационалната неправителствена организация „ Оксфам “, че в него би трябвало да попадат Малта, Холандия, Люксембург и Ирландия. 

Според еврокомисаря по въпросите на стопанската система и финансите Пиер Московиси, тези страни дават отговор на критерии, които ги изключват от него. Тревога за тези стандарти показаха и евродепутати от партията на зелените, съгласно които Англия е опазила отвъдморските си територии единствено като страна-член на Европейски Съюз. Фактът, че от листата се изключват страни-членки на Общността, към този момент го прави по-малко меродавен, считат те.

Комисар Московиси обаче предизвести, че тяхното неявяване не значи липса на проблеми във връзка с данъчния им правилник. Той даде обещание, че в случай че резултатът от работата на икономическите и финансови министри не го удовлетвори, ще го съобщи обществено. „ Оксфам “ е съставила лист с 39 страни, определяни като „ данъчен парадайс “, измежду които и Швейцария.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР