Очаква се на днес депутатите да гласуват ръководства на парламентарни

...
Очаква се на днес депутатите да гласуват ръководства на парламентарни
Коментари Харесай

Депутатите гласуват ръководства комисиите. Ще има и редовен парламентарен контрол

Очаква се на през днешния ден депутатите да гласоподават управления на парламентарни комисии. Предстои и постоянен парламентарен надзор.

Вчера съвещанието на Народното събрание беше прекратено, с цел да се събере председателски съвет, който да разиска тематиката.

Съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Николай Денков изясни пред медиите, че диалогът е много комплициран, тъй като има разнопосочни претенции и ползи. Надявам се на следващия ден към този момент да има решения, добави той.

В сряда народните представители избраха само Стою Стоев от ПГ на ПП-ДБ за ръководител на правната комисия.
Девет министри ще се явят на парламентарен надзор през днешния ден в Народното събрание
Първи ще дава отговор служебният правосъден министър Крум Зарков на два въпроса – за болничното заведение във Велинград и за Законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон за основаване на законова рамка за реализиране ускорена разпродажба на юридически лица.

Втори ще дава отговор енергийният министър Росен Христов, като към него има оправени 4 въпроса, сред които за потребление на опциите за взаимни доставки на природен газ от Европейската комисия и първи взаимни доставки през април 2023 година

На депутатски въпроси ще дава отговор и служебните министри Росица Велкова – на финансите, Илин Димитров – на туризма, Димитър Стоянов – на защитата – за създаване на интегрираната система и инфраструктурата за асимилиране на употреба и обезпечаване на новите изтребители, както и за опциите на Военновъздушните сили да извършват дилемите по защита на въздушните ни граници.

Следват въпроси към министрите Росица Карамфилова – на околната среда и водите и към Никола Стоянов – на стопанската система, Весела Лечева – на спорта и Сашо Пенов – на образованието, осведоми Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР