Очаква се на 24 декември Борис Джонсън да направи обръщение

...
Очаква се на 24 декември Борис Джонсън да направи обръщение
Коментари Харесай

The Daily Express: Джонсън обявява сделка с ЕС в речта си на Бъдни вечер

Очаква се на 24 декември Борис Джонсън да направи послание към нацията, на което да разгласи, че е сключил договорка с Европейския съюз, написа The Daily Express. Според изданието на Бъдни вечер през днешния ден английският министър председател би трябвало да разгласи, че е постигнал съглашение за комерсиалните връзки с блока след Брекзит на 31 декември.
През цялата нощ договарящите на двете страни са изчиствали последните неразбирателства.
Смята се, че Англия и Европейски Съюз са постигнали прогрес по разрешаването на най-спорните въпроси, в това число правата за лов на риба и ограниченията за „ равни условия “, ориентирани към попречване на нелоялна конкуренция.
Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер допуска, че известие може да се появи рано в навечерието на Коледа.
„ Работата ще продължи през цялата нощ “, сподели той малко след среднощ.
В четвъртък сутринта Лаура Куенсберг от BBC написа: „ Разберах, че е имало четири телефонни диалога сред премиера и ръководителя на Европейска комисия Фон дер Лейен, с цел да се получи договорка за Брекзит. Един финален за към половин час, който се чака да докара до подписването на съглашение след късните нощни разногласия за обособени типове риби (не изобретявам това) “.
По-късно тя добави: „ Ако сте будни, очаквайте министър председателят да беседва с шефа на Европейски Съюз към 7 часа сутринта във Англия с конференция, която ще последва към 8 часа “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР