Очаква се на 1 август общинският съвет в Созопол да

...
Очаква се на 1 август общинският съвет в Созопол да
Коментари Харесай

Археологическият музей в Созопол ще носи името на Божидар Димитров

Очаква се на 1 август общинският съвет в Созопол да реши Археологическият музей в града да носи името на Божидар Димитров. Улица в града също ще бъде кръстена на него.

Докладната за именуването на Археологическия музей е по предложение на шефа на Общински Културен институт „ Музеен център “- Созопол Димитър Недев, а кметът на града Панайот Рейзи желае и улица в Стария град на Созопол да бъде кръстена на Божидар Димитров. Предложената улица свързва ул.„ Аполония “ и ул.„ Кирил и Методий “ и на нея се намира музея „ Старинен Созопол “ - бивща данъчна работа.

На 1 август 2018 година ще бъде изпълнена и последната воля на дългогодишния шеф на Националния исторически музей - част от праха му да бъде разпилян над Созополския залив. Тогава от пристанището на Созопол ще отплава транспортен съд, с който близки, другари и съграждани на Божидар Димитров ще вземат присъединяване в ритуала по разпръсване на праха му наоколо до остров св. Иван. 

Част от праха Димитров беше разпръсната в Македония. Останалата част от праха му ще бъде сложена в гроба на майка му в градските гробища на Созопол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР