Очаква се министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок

...
Очаква се министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок
Коментари Харесай

Външният министър на Германия Аналена Бербок днес ще посети Египет

Очаква се министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок да дойде през днешния ден в Египет за следващия кръг от спешни диалози, на фона на все по-катастрофалната филантропична обстановка в линията Газа, заяви ДПА.

Следващите спирки от близкоизточната обиколка на Бербок ще бъдат Израел и Западния бряг.

В Кайро е планувано Бербок да беседва с египетския външен министър Самех Шукри. След това тя ще отлети за Израел. Това ще бъде шестото ѝ посещаване в страната след воденото от „ Хамас “ нахлуване на 7 октомври, което лиши живота на към 1200 души.

Очаква се вечерта немската външна министърка да посети окупирания от Израел Западен бряг и да се срещне с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала. На срещата е планувано да участва и външният министър на Палестинската автономност Рияд ал Малики.

Среща сред Бербок и израелския министър на външните работи Израел Кац е планувана във вторник.

Вчера външната министърка настоя Израел и групировката „ Хамас “ да създадат отстъпки в продължаващите договаряния в Катар и да договорят неотложно помирение.

Тя изрази безпокойствие и във връзка с плануваната израелска атака в Рафах, най-южния град на линията Газа, където към 1,5 милиона души са потърсили леговище от израелските бомбардировки и наземни интервенции в другите елементи на линията, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР