Очаква се Летище Бургас да бъде затворено през 2025 г.

...
Очаква се Летище Бургас да бъде затворено през 2025 г.
Коментари Харесай

Обмислят затваряне на летище Бургас през 2025 г. заради ремонт на пистата

Очаква се Летище Бургас да бъде затворено през 2025 година Причината е ремонт на пистата. Все още планът е в начален стадий на обмисляне и не е дефинитивно утвърден.

Той ще се прави в минимум натоварените месеци от годината за летището, тъй че да не се отрази на летния сезон следващата година. Не е явен към момента интервалът, в който бургаския аеропорт ще остане затворен, само че преди 12 години на летище Варна беше осъществена сполучлива цялостна рехабилитация на пистата, която лиши 6-месечно затваряне на интервенциите.

“Продължаваме да поставяме всички вероятни старания за развиването на трафика и инфраструктурата на летище Бургас, като изпълняваме съзнателно, навременно и напълно всички свои задължения и отговорности към страната, в ролята си на виновен концесионер и добър шеф на всички наши чиновници - непрекъснат и сезонен личен състав. Безопасността на пасажерите, клиентите и гостите, както и непрекъснатото увеличение на пътникопотока са съществени цели за нас, като компания. В тази връзка ремонтът е плануван доста деликатно и няма да се реализира в деен летен сезон. Избягването на въздействието върху трафика е главен приоритет при рехабилитацията на пистата ”, сподели концесионерът на летище Бургас.

Автор: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР