Очаква се изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) да

...
Очаква се изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) да
Коментари Харесай

Международния валутен фонд интервюира Кристалина Георгиева

Очаква се изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) да организира изявление с Кристалина Георгиева, която е единственият претендент за поста ръководещ шеф. Това стана известно при постоянната конференция на представителя на Фонда Джери Райс по-рано този месец.

Преди изявлението имаше и самостоятелни събеседвания на Георгиева с представители на органа, определящ политиката на фонда. МВФ възнамерява да приключи процеса по желание на нов началник до 4 октомври.

При най-хубавия сюжет окончателният избор би трябвало да бъде признат с консенсус, само че при нужда не е изключено и гласоподаване. Фондът избира консенсусния способ и при избиране на висше управление му придава изключително значение.

МВФ към този момент промени устава си в частта за възрастовото ограничаване за поста ръководещ шеф, която спъваше кандидатурата Георгиева.

Тя навърши 66 години на 13 август. От 1951 година до неотдавна регламентът на Фонда забраняваше определянето на претендент на възраст 65 години или повече за този пост и не допускаше титулярът на поста да извършва функционалностите си след навършването на 70 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР