Очаква се и ГЕРБ да откаже да влезе в пленарна

...
Очаква се и ГЕРБ да откаже да влезе в пленарна
Коментари Харесай

Под заплахата от протести заради изборния кодекс, ГЕРБ вероятно ще блокира работата на НС

Очаква се и ГЕРБ да откаже да влезе в пленарна зала, което значи, че Народното събрание ще остане без депутати през днешния ден. Снощи " Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) оповестиха, че няма да вземат участие в съвещанията, до момента в който така наречен хартиена коалиция не се откаже от измененията в Изборния кодекс.

Днес ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов е свикал изключително депутатите на партията си и към 9 часа се чака изказване.

След съвсем оня ден парламентарната комисия по правните въпроси пренаписа Изборния кодекс. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия съумяха да прокарат куп промени, които въобще не бяха заложени в признатия на първо четене законопроект.

С поддръжката на така наречен " хартиена коалиция " машинното гласоподаване на процедура беше анулирано. Беше признат текст, съгласно който резултатите от гласуването ще се регистрират единствено и само от хартиените бюлетини и разписките от машината, а електронно отчитане няма да има.

По този метод на процедура депутатите трансфораха машините в принтери, които ще пускат " бюлетини от машинно гласоподаване ". Те ще бъдат печатани на специфична хартия, секционната изборна комисия ще ги подпечатва след гласоподаване и след края на изборния ден ще ги преброява ръчно.

Днес за 18.30 против хартиената бюлетина. Той е проведен от Политическа партия и Демократична България. По този мотив ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ насочи закани с " блокиране на цялата страна ", в случай че 2000 души считат да блокират София..

" Когато приказват за блокажи на София, за саботажи, никой да не се съмнява, че можем да блокираме цяла България. Мисля, че никой не се съмнява, че ние можем да изкараме 20 000 против техните 2000 ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР