Очаква се Huawei да пусне множество 5G смартфони с чипсет

...
Очаква се Huawei да пусне множество 5G смартфони с чипсет
Коментари Харесай

Huawei ще залее пазара с 5G смартфони на база MediaTek


Очаква се Huawei да пусне голям брой 5G смарт телефони с чипсет MediaTek Dimensity
(снимка: MediaTek)

С коро ще забележим на пазара доста 5G смарт телефони Huawei с чипсет MediaTek Dimensity. Ефективността на тази SoC е много добра и в този момент тя има значително клиенти измежду производителите на смарт телефони , в това число Huawei.

Още през август се появиха известия, че MediaTek разполага с голям брой чипове на склад, предопределени за Huawei. Очакваше се, че Huawei ще подписа договорка с MediaTek преди възбраната на Съединени американски щати за продажби на китайския производител да влезе в действие през септември, напомня.

Според последни информации, Huawei наподобява е сключила договорката преди 15 септември. Твърди се, че компанията е закупила огромно количество от новия чипсет 5G Dimensity на MediaTek. Това значи, че скоро на пазара ще излязат голям брой 5G смарт телефони Huawei с тази SoC.

се отрази и на финансовите резултати на чипмейкъра за третото тримесечие. Приходите на MediaTek доближиха 3,3 милиарда $, което е растеж от 44,7% на годишна база, а облагата възлезе на 467 млн. $, или с 93,7% повече на годишна база.
още по тематиката
MediaTek съобщи, че приходите през това тримесечие са нарастнали, спрямо предходното тримесечие и същия интервал на предходната година, основно заради увеличението на пазарния ѝ дял при чиповете за смарт телефони, доставката на 5G артикули и увеличените продажби на чипове за потребителска електроника, Wi-Fi и ръководство на зареждането.

MediaTek доставяше чипове за смарт телефони от начално равнище на Huawei. Този път обаче продажбите на чипове от междинен и висок клас усилиха облагите на компанията. В края на август, с цел да продължи да доставя чипове на Huawei след 15 септември, само че към този момент няма забележителен прогрес по въпроса.

Твърди се, че производителите, които желаят позволение от Съединени американски щати да вършат бизнес с Huawei, не би трябвало да доставят чипове и съставни елементи с 5G поддръжка на китайската компания. Ако това е правилно, евентуално няма огромна вяра за MediaTek да продължи доставките за Huawei.

в бизнеса с чипове, само че тайванската компания постоянно е била в сянката на американския си противник. Във върховия сегмент Qualcomm явно изпреварва MediaTek. Последната одобри ориста си и се концентрира върху пазара на чипове от приблизително и ниско равнище.

С появяването на 5G обаче MediaTek наподобява още веднъж набира скорост. 5G чиповете на тайванския производител излизат на пазара с ново име – Dimensity Series. Тази серия е повратна точка за компанията на пазара за смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР