Очаква се хиляди хора да се включат в кампанията Капачки

...
Очаква се хиляди хора да се включат в кампанията Капачки
Коментари Харесай

Капачки за бъдеще събират средства за шеста детска линейка до края на деня

Очаква се хиляди хора да се включат в акцията " Капачки за бъдеще " в София през днешния ден като тази година с изключение на капачки, се събират и кенчета.

Със средствата, събрани досега, са закупени 5 детски коли за спешна помощ. Целта е да се съберат пари и за шеста.

" Линейката е освен за недоносени бебенца, само че и за всевъзможни бебенца със здравословни проблеми, които не могат да получат нужната здравна грижа там, където са, и би трябвало да отидат в по-специализирано заведение ", съобщи уредникът на акцията Лазар Радков.

Цената на една такава кола за спешна помощ е почти 200 000 лева

" В неделя ще се организира 13-ата ни акция – от 9 до 16 часа на площад " Александър Батенберг “. Ще станат шест години откогато тя съществува. През идващите седмици ще имаме акции в още 30 града. В София и Пловдив събираме с изключение на капачки, кенчета и пластмасови бутилки. До момента сме рециклирали над 1 милион и 100 хиляди кг пластмаса, която вместо да отиде в природата, се трансформира в нещо, което оказва помощ ", разяснява Радков.

По думите му от края на 2017 година до края на 2018 година са дарени 22 кувьоза, множеството от които са стационарни, само че измежду тях има и транспортни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР