Очаква се границите на вятърната индустрия все повече да мигрират

...
Очаква се границите на вятърната индустрия все повече да мигрират
Коментари Харесай

Пет тенденции във ВЕИ индустрията през 2021 г.


Очаква се границите на вятърната промишленост от ден на ден да мигрират към морето
(снимка: CC0 Public Domain)

Потенциалът за увеличение на търсенето на сила от възобновими източници, комбиниран с електрификацията на превоза и засиленото присъединяване на петролните и газовите компании във веригата на цената на електрическата енергия, форсира трансформацията на промишлеността. Отминаващата година очерта някои трендове, които ще окажат своето въздействие още по-силно през 2021 година

1. Сделки

Придобиванията и сливанията се случват все по-интензивно във всички сфери на „ зеления ” бизнес. Очаква се тази наклонност дори да се форсира през 2021 година, защото фирмите, комуналните предприятия и държавните управления се приготвят да реализират амбициозните си климатични цели, сочи отчет на. Различните индустриални играчи евентуално ще консолидират своите позиции по веригата на добавената стойност.

2. Възходът на водорода

Нововъзникващата дава обещание създаване и разширение на инфраструктурата за чиста сила. С напредването на декарбонизацията доста заинтригувани страни в промишлеността обмислят планове за произвеждане и предпазване на водород в допълнение към системите за вятърна и слънчева сила, с цел да намерят способи за понижаване на въглеродните излъчвания. През 2021 година се чака развиването на „ зеления водород ”, заради капацитета му да служи за сезонно предпазване на сила. Бидейки „ буфер ”, той обезпечава сила „ на поискване ” и подготвеност за генериране на сила за балансиране на мрежата.

3. Нови бизнес модели при батериите

Съхранението на сила се трансформира в един от най-бързо разрастващите се бизнеси в рамките на енергийната промишленост. Спадащите разноски и съзряването на новите технологии разрешават съхранението на силата да става все по-целесъобразно от икономическа позиция. Паралелно с това става допустимо от бизнес- и домакински клас да дават голям брой функционалности – от спомагателни мрежови услуги до зареждане „ на поискване ”.

4. Вятърът отива в морето

Очаква се границите на вятърната промишленост от ден на ден да мигрират към морето през 2021 година Тъй като комуналните сдружения се концентрират върху декарбонизацията и преследват нулевовъглеродни цели, офшорните са привлекателни, тъй като дават обещание успеваемост – с помощта на високия си потенциал и капацитет за разрастване.

5. Динозаврите се приспособяват

Като част от всеобщата промяна през последните години се видя, че огромните компании за рандеман на се ориентираха към смяна на фокуса и ориентиране към възобновимата сила. Много от тях започнаха да основават или да изкупуват компании за създаване на решения за „ новото потомство ” сила и екологично чист превоз. Тенденцията ще бъде още по-очевидна през 2021 година

Ефекти от Covid-19

Ревизията на веригите за доставки евентуално ще се трансформира в приоритет за заинтригуваните страни, защото промишлеността на възобновимите енергийни източници се стреми да си възвърне положителните темпове в ерата след пандемията.

Енергетиката и другите промишлености

В резултат на засиленото присъединяване на голям брой междусекторни участници в плановете за ново потомство сила и енергийно предпазване може да се чака ускорение на доближаването на енергийната промишленост с други браншове. Силната цифровизация обаче ще изправи в цялостен растеж своите провокации: енергийните сдружения ще би трябвало да влагат интензивно в технологии и познания за отбрана от хакерски атаки и намаляване на рисковете от пробиви, обири на данни и провали от хакерски нападения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР