Очаква се градският транспорт в София да премине към лятното

...
Очаква се градският транспорт в София да премине към лятното
Коментари Харесай

Градският транспорт блокира София на 18 май

Очаква се градският превоз в София да премине към лятното разписание на придвижване още от 1-ви, вместо от 15 юни, а всичко това е поради дефицит на средства. Задълженията на транспортните сдружения сега са в размер на 144 милиона лв..

" Най-вероятно ще се наложи още от 1 юни да влязат в действие, само че това също няма да помогне. Забавянето на заплатите действително се случва, не тъй като ние желаеме това или шефовете на сдруженията, а тъй като не постъпват средства и се изчаква да се съберат средства, безусловно на ръчно ръководство, с цел да може да се платят заплатите и да може по-късно да се заплащат и горивата. Плащането им също се бави. Да, чакам несъмнено, и обезщетения за горивата ", сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя изиска от страната обезщетения и поради нарасналите цени на тока. Заплатите на работещите в транспортните сдружения са обезпечени до актуализацията на държавния бюджет, удостовери кметът.

Ръководството на синдиката КТ „ Подкрепа “ разиска с представители на транспортните сдружения в София провеждането на протестни дейности.

Градският превоз (служителите в четирите транспортни общински дружества) в София излиза на митинг на 18 май поради финансовия крах на превоза в столицата, стана ясно след срещата.

Нашият митинг ще се състои на 18 май сутринта - в 8.00 часа на няколко основни кръстовища на територията на град София, осведоми Иван Кирилов, който е ръководител на Федерация на транспортните служащи към КТ " Подкрепа ".

Причината - отводът на страната да дофинансира бранша: " Не може да не бъдат обезпечени сдруженията и да действат обикновено... Всички тези работещи в четирите сдружения, които не са на работа, ще бъдат призовани да дойдат и да стачкуват, с цел да реализираме задачите си ", сподели Кирилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР