Очаква се голямо количество дъжд и днес, затова ние не

...
Очаква се голямо количество дъжд и днес, затова ние не
Коментари Харесай

Младен Маринов в Пловдив: Очакват се още валежи, подготвени сме

Очаква се огромно количество дъжд и през днешния ден, по тази причина ние не сме се успокоили. Това сподели на брифинг пред ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив вътрешният министър Младен Маринов, който отиде да инспектира работата по отводняване след пороите, които заляха града под тепетата и предизвикаха огромни наводнения.

Метеорологичните условия са такива, че това може да се случи на територията на цялата страна, добави той.

Вътрешният министър изясни, че е предотвратена огромна повреда, при която водата е можела да залее доста електрически табла в НКЖИ.
Пловдив под вода: Получени са над 1000 сигнала, има евакуирани хора Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от вкъщи на културата "Борис Христов "
Маринов изясни, че всички са в подготвеност да реагират при последващи превалявания и съобщи, че към този момент не е счетено за належащо да се афишира бедствено състояние в Пловдив.



" Щетите ще бъдат открити. Областните шефове и кметовете ще го създадат, на този стадий не се афишира изключително състояние, материалните вреди към този момент са естествени за подобен вид бедствия ", разясни още той.

Около и над 70 литра са се изляли, което бе предстоящо за два дни, а това се случи за една нощ, добави гл. комисар Николай Николов.

Маринов увери, че шахтите се почистват непрекъснато.

Но даже и да е по този начин, при такова количество превалявания е допустимо да са паднали клони и в този момент ще бъдат отстранени, с цел да се води водата, изясни вътрешният министър.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР