Очаква се Европарламентът да разгледа идеята на евродепутата Андрей Новаков

...
Очаква се Европарламентът да разгледа идеята на евродепутата Андрей Новаков
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Може да се проверяват за по-малко от една минута камионите по европейските граници

Очаква се Европарламентът да прегледа концепцията на евродепутата Андрей Новаков за 1 минута стандарт за обработка на камиони по границите.

" Според мен може да се ревизират и за по-малко от една минута, защото сега инспекциите траят към 3 минути. Става въпрос за европейски камиони, единствено на европейски граници. Това са границите с Гърция и Румъния. Има електронна система, която може да разпознае номерата на колите, още преди да са пристигнали на границата ", сподели евродепутатът Андрей Новаков за Bulgaria ON AIR.

" Беше триумф, че изобщо бе позволено да се изслуша това мнение. Имаме вяра, че ще бъдем позволени и за резолюция на целия Европарламент, и в пленарна зала плюс спор, след който ще настояваме за законодателни промени и инспекция от Европейската комисия ", разяснява Новаков.

„ Това ще бъде правилник, който ще се ползва на всички места в Европа, защото сходни опашки има и в Словения, и в Хърватия. По този метод подсигуряваме, че даже и на границата сред Бавария и Австрия няма да има опашки. Всеки камион губи по 200 евро на своя притежател до момента в който чака ", добави още Новаков.

" В момента получаваме сигнали, че има два дни опашки на Дунав мост на Русе. Отиваме на инспекция и опашката стартира да се стопява неотложно. Изведнъж стартират всички да работят обикновено. Има потребност от по-голям синхрон сред всички институции, които са там ", сподели Новаков.

Той означи, че се надява в границите на този мандат Европейският парламент да се произнесе и до лятото част от опашките да бъдат облекчени. На мнение е, че това ще стане, в случай че Европейската комисия изпрати хора на инспекция.

" Не чакам всички да прегърнат концепцията, изключително когато е обвързвана със наказания. Имаме техническа опция, въпрос на предпочитание е ", разяснява Новаков.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР