Очаква се доставките на ваксината на американската компания Novavax срещу

...
Очаква се доставките на ваксината на американската компания Novavax срещу
Коментари Харесай

Първите доставки на ваксината на Novavax за ЕС се очакват догодина

Очаква се доставките на имунизацията на американската компания Novavax против COVID-19 в Европейския съюз да стартират през първото тримесечие на 2022 година. За това оповестява източник на „ Ройтерс “ в Европейски Съюз.

Вчера препаратът публично бе утвърден от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за приложимост при лица на и над 18-годишна възраст на територията на блока.

Nuvaxovid е петата налична ваксина против ковид на пазара в Европейски Съюз и приемането ѝ се случва на фона на разпространяването на разновидността „ Омикрон “. По-рано през годината Novavax сподели на Европейски Съюз, че възнамерява да стартира да прави първи дребни доставки на препарата към края на тази година, като се чака по-голямата част от доставките да бъде осъществени следващата година.

Европейската комисия и компанията подписаха през август контракт за доставка на до 200 млн. дози, от които половината не са наложителни.

Две клинични изследвания демонстрират, че ефикасността на Nuvaxovid е към 90%. Тя се ползва като две инжекции, мускулно, в горната част на ръката, с период от 3 седмици. Понастоящем обаче има лимитирани данни за ефикасността на имунизацията против други рискови разновидности, в това число „ Омикрон “, предизвестяват от ЕМА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР