Очаква се до края на този месец потребителите на Дневен

...
Очаква се до края на този месец потребителите на Дневен
Коментари Харесай

До дни ДЦДУ в Асеновград се мести в нова сграда, при нужда увеличават капацитета

Очаква се до края на този месец потребителите на Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ) към този момент да посещават заниманията в нова постройка. Зона за работа с малчуганите и подрастващите става някогашният Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Таню Войвода ". Помещенията от първия етаж бяха главно ремонтирани посредством финансиране по план „ Подобряване на обществената инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград ”. Той се реализира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 ”, посредством процедура „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца “. Общата стойност на плана бе в размер на 100 000 лв..
С тази сума, с изключение на осъществяването на главен ремонт на първия етаж от постройката, бяха закупени и бюра, столове, офис обзавеждане, профилирани уреди за рехабилитация, велоаргометър, пътека за тичане, шведски стени и други. Част от оборудванията, с които ще се правят заниманията с децата, са налични от преди. Дейностите към този момент са на заключителен стадий, като остава да бъде сложена специфична настилка на пода в коридорите, защото все още там има мозайка, заяви за Actualno.com шефът на Дневния център - Добромир Кузманов.
Той добави, че остава да бъдат закупени и още нужни, само че по-дребни движимости от обзавеждането, за които ще бъдат изхарчени не повече от 20 000 лв.. Финансите за тях ще бъдат обезпечени от бюджета на Центъра и са отвън първичната сума по плана. Средства се отпускат годишно на институцията от страната, като за 2019 година за едно дете са делегирани близо 7 000 лв.. Кузманов напомни, че все още потенциалът на Дневния център за деца с увреждания е 30 места, от които са заети 28. Потребителите на услугата са на възраст от 3 година до 18-годишни. Служителите в Центъра са 12, измежду които има шеф, обществени служащи, педагози, рехабилитатори, здравна сестра, логопед.
" Независимо, че се местим в по-големи пространства, броят на личния състав и на потребителите остават същите. Ако възникне потребност от увеличение на потенциала ще желаяме позволение за това, от страната, тъй като Центърът е държавно делегирана активност ", сподели в умозаключение шефът Добромир Кузманов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР