Очаква се до края на седмицата да бъде обявена епидемия

...
Очаква се до края на седмицата да бъде обявена епидемия
Коментари Харесай

Обмислят обявяване на епидемия от коклюш у нас

Очаква се до края на седмицата да бъде оповестена зараза от коклюш. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Пред той изясни, че това не значи стягане на ограниченията и маски, образование от отдалеченост за всички възпитаници или филтър пред учебни заведения и лечебни заведения няма да се постанова, тъй като ограниченията от COVID-пандемията не работят за прекъсване на разпространяването на коклюша.

Към момента потвърдени случаи на болестта има в 17 области. На този декор - ден, откакто се заприказва за по-ранна първа имунизация на новородените, дефинитивно решение към момента няма. Няма и ваксини за бременни в аптеките, демонстрират инспекциите.



Доц. Кунчев разяснява, че за момента не се обмисля имунизациите за бременни да бъдат безвъзмездни. Той не предлага това да се прави без консултация със експерт.

„ По складовете нямаме никакви бройки. До през вчерашния ден на обед имаше известни количества. Винаги питаме пациентите дали имат рекомендация от доктор за реваксинация ”, изясни Яна Узунова, магистър-фармацевт в аптека във Велико Търново.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР