Очаква се до края на март да приключи проверката на

...
Очаква се до края на март да приключи проверката на
Коментари Харесай

Арнаудова проговори за проверката в болниците и разкри кой може да се сдобие с обвинение

Очаква се до края на март да завърши инспекцията на седем лечебни заведения, а по-късно може да се стигне и до обвинявания за зам.-министри и министри. Това разгласи пред публицисти в Шумен представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

“Започваме единствено с оглед занемареност, само че ще се проверява даже активността на длъжностни лица от съответните Регионални здравно-осигурителни каси или министри или зам.-министри, които са дали позволения за реализиране на медицински действия при дублиращи функционалности на тези, с които се занимават общинските болници”, посочи тя.

Ако министри са дали в нарушаване на закона позволение да се реализира една здравна активност, те ще носят наказателна отговорност, безапелационна бе Арнаудова.

Инкриминираният интервал е 14 декември 2010 година досега. Ще се открива до какъв брой са били преференциални договорите за лечебните заведения, тъй като е реалност тежко финансово положение, което се дължи освен на занемареност, само че и на неизгодни покупко-продажби.

Арнаудова акцентира, че всичко е въпрос на доказателства, единствено с доказателства може да има обвинявания и да съди съда.

Обществената заплаха от това закононарушение визира доста хора. “Всички сме очевидци по какъв начин се усилват разноските за опазване на здравето, а жителите не получават по-качествена услуга. Прокуратурата ще направи всичко допустимо отговорните, довели до това трагично положение да получат наказание”, сподели представителят на основния прокурор. В Шумен Арнаудова беше специфичен посетител на другарски футболен мач сред прокурори от 7 прокуратури и възпитаници, част от които деца в риск, които към този момент са имали конфликт със закона.

Източник: Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР