Очаква се до 400 000 наблюдатели да се стекат днес

...
Очаква се до 400 000 наблюдатели да се стекат днес
Коментари Харесай

НАСА с нов ипит да изстреля ракетата "Space Launch System" към Луната

Очаква се до 400 000 наблюдаващи да се стекат през днешния ден на брега на Флорида с вярата да зърнат изстрелването на ракета на НАСА към Луната. Ако ракетата " Space Launch System " (SLS) без екипаж се издигне сполучливо, това ще бъде освен вдъхновяващо, само че и историческо събитие за НАСА, защото ще означи първата от задачите " Артемида ", планиращи завръщане на Луната.

Космическият център " Кенеди " ще бъде затворен за обществеността, само че феновете на локалните плажове ще могат да видят по какъв начин най-мощното транспортно средство, което НАСА в миналото е изстрелвала, се издига в небето.

В понеделник, когато първият опит за изстрелване трябваше да бъде преустановен в последния миг заради механически проблеми, локалните управляващи в окръг Бревард чакаха сред 100 000 и 200 000 гости. Дон Уокър, шеф по връзките на окръга, споделя, че въпреки броят на посетителите в понеделник към момента да не е дефинитивно конкретизиран, те чакат " двойно повече гости в събота ".

Понастоящем изстрелването е планувано за 14:17 ч. (18:17 ч. по Гринуич) през днешния ден, като при нужда може да се стигне до двучасово забавяне.

" Артемида 1 " е тестов полет без астронавти на борда. Капсулата " Орион ", откакто се отдели от ракетата SLS, ще прекара към шест седмици в космоса и в един миг ще измине близо 64 000 км около Луната - по-далеч, в сравнение с някое транспортно средство, предопределено за хора, е прекосявало в миналото. След това точно „ Orion " ще води бъдещите астронавти назад на Луната - в това число първата жена и първия цветнокож, който ще върви по повърхността ѝ - най-рано през 2025 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР