Очаква се днес Русия да отвори хуманитарен коридор за излизане

...
Очаква се днес Русия да отвори хуманитарен коридор за излизане
Коментари Харесай

Русия отваря хуманитарен коридор за чуждите кораби от украинските пристанища

Очаква се през днешния ден Русия да отвори филантропичен кулоар за излизане на задграничните кораби от украинските пристанища в намерено море, заяви съветското военно министерство, представено от " Новости ".

Началникът на Националния център за ръководство на защитата на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев заяви, че сборът на корабите ще става на 20 благи югоизточно от Иличевск - името на Черноморск допреди 5 години.

Мизинцев напомни, че в украинските пристанища има общо 67 непознати плавателни съда от 15 страни. Той изясни, че те не можели да изоставен, тъй като украинците били заложили морски мини и имало заплаха да обстрелват корабите.

В известието си Мизинцев загатва пристанищата Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни. И акцентира, че Русия не основава никаква заплаха за цивилен плавателни съдове.

Хуманитарният кулоар ще е с дължина 80 морски благи в югозападно направление и ще е в действие всеки ден сред 8:00 и 19:00 ч. московско време.

На доста места в Украйна военните дейности не престават - съгласно управляващите в Харков минимум шестима души са починали, а най-малко 15 са ранени след следващия артилерийски обстрел на града.

Според украинските управляващи, представени от Ройтерс, част от Мариупол е под съветски надзор. От съветска страна обаче настояват, че целият град е под техен надзор от четвъртък вечерта.

Следственият комитет на Руската федерация в това време заяви, че е образувал 500 наказателни каузи във връзка със събитията в Украйна и в Донбас от 2014 година до в този момент, заяви неговият ръководител Александър Бастрикин, цитира го " Газета.ру ". Русия назовава геноцид убийството на 14 000 поданици на Донецк и Луганск през последните 8 години, само че Организация на обединените нации не признава това на този стадий.

Към момента над 422 хиляди бежанци от Донбас са избягали в Русия от войната, заяви ТАСС. Над 3,3 милиона са общо бежанците досега от територията на войната, като 6 милиона са се разселили в самата Украйна, пък сочат данните на Организация на обединените нации.
ТЕМА преди 40 минути 647 преди 13 часа 678 преди 13 часа 5498
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР