Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянния арест на кмета

...
Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянния арест на кмета
Коментари Харесай

Прокуратурата решава да остане ли кметицата на Младост постоянно в ареста

Очаква се през днешния ден прокуратурата да изиска непрекъснатия арест на кмета на регион " Младост " в София Десислава Иванчева.

Тя бе арестувана при 10-часова зрелищна акция в центъра на София на 17 април и през днешния ден изтича срокът за 72-часовото ѝ задържане.

Срещу Иванчева е повдигнато обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери. Законът планува 10 до 30 години затвор, в случай че тя бъде наказана.

При акцията в автомобила на кметицата бяха открити 70 хиляди евро.

През цялото време - в продължение на часове - Иванчева заставам с белезници пред Спортната палата.

Късно през нощта тя заяви, че задържането ѝ е клопка, а парите са подхвърлени в колата.

При претърсването на кабинета и колата на Десислава Иванчева са открити стотици забавени преписки. До Прокуратурата и Антикорупционния орган са подадени голям брой сигнали за непозволени дейности в Община " Младост ".

Досъдебното произвеждане против кмета Иванчева е формирано през февруари, инспекцията по него е осъществявана още от началото на декември. Разпитани са доста очевидци и са употребявани СРС-та. Строителен бизнесмен е оказал помощ на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. Той се е обърнал към управляващите откакто кметът на „ Младост “ му е изискал 250 хиляди евро, с цел да реши казуса му. Казано му е, че щом има и други капиталови планове би трябвало да заплати към 1,1 млн. евро, като вследствие на договаряния цената е слязла до 500 хиляди евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР