Очаква се днес премиерът Кирил Петков да депозира официално оставката

...
Очаква се днес премиерът Кирил Петков да депозира официално оставката
Коментари Харесай

Кирил Петков внася оставката на правителството днес

Очаква се през днешния ден министър председателят Кирил Петков да подава публично оставката на държавното управление.
Припомняме ви, че това заяви министър-председателят в края на предходната седмица, откакто Народното събрание одобри вота на съмнение.

Вчера Петков съобщи, че откакто Политическа партия получи като първа политическа мощ мандат от президента за сформиране на нов кабинет, ще бъде препоръчан същия състав.
Той сподели още, че Политическа партия няма да договаря със Слави Трифонов, с Бойко Борисов, с Делян Пеевски и с Костадин Костадинов. Но е подготвен да беседва с депутати от парламентарните групи.

Петков сподели още: " С Демократична България и с Българска социалистическа партия имаме разговор. Ние не желаеме избори. Но няма да платим цената някой подмолен състезател да продължи да управлява публичните средства. "

По Конституция президентът би трябвало да връчи изследователски мандат първо на „ Продължаваме Промяната”,след това на ГЕРБ, които са втора политическа мощ. Двете партии ще имат по 7 дни, с цел да се опитат да съберат болшинство.
Ако не съумеят, третият мандат отива при партия по желание на президента Румен Радев.
Ако и третият опит е несполучлив, президентът ще би трябвало да назначи длъжностен кабинет, да разпусне 47-мото Народно събрание и да насрочи нови избори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР