Очаква се днес, почти 30 години след изстрелването си, излязъл

...
Очаква се днес, почти 30 години след изстрелването си, излязъл
Коментари Харесай

Излязъл извън контрол сателит, летящ към Земята, ще се удари в атмосферата днес

Очаква се през днешния ден, съвсем 30 години след изстрелването си, излязъл отвън контрол спътник да премине през земната атмосфера, пише.

Очаква се спътникът, прочут като ERS-2, да се разпадне на части при повторното си влизане в атмосферата, по-голямата част от които ще изгорят.

Пионерският европейски сателит трябва да падне на Земята в идващите часове, предизвестява и .

ERS-2 беше авангардна платформа за наблюдаване, когато започва през 1995 година, употребявайки за първи път технологии, които в този момент се употребяват рутинно за наблюдаване на планетата.

Тъй като повторното нахлуване е " естествено " - с други думи, не се управлява от хора - съгласно Европейската галактическа организация (ЕКА) е невероятно да се планува тъкмо по кое време и къде ще се случи.

Но с наближаването на момента организацията е в положение да каже с по-голяма акуратност какво ще се случи.

Space debris from 'grandfather satellite' due to fall to Earth
— BBC News (UK) (@BBCNews)
Във вторник тя разгласява последната си прогноза, съгласно която спътникът ще навлезе още веднъж в земната атмосфера в сряда.

Съществува прозорец на неустановеност, дължащ се на непредсказуемата слънчева интензивност, което значи, че повторното нахлуване може да се реализира до четири часа и половина преди или след планувания час.

Снимки на спътника, падащ към атмосферата, бяха оповестени от ЕКА в понеделник.

Снимките са направени сред 14 януари и 3 февруари, когато ERS-2 към момента се е намирал на височина от над 300 км (186 мили).

ERS-2 spotted!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР