Очаква се днес отстранената от поста ѝ кметица на район

...
Очаква се днес отстранената от поста ѝ кметица на район
Коментари Харесай

Очаква се Иванчева и Петрова да напуснат ареста

Очаква се през днешния ден отстранената от поста ѝ кметица на регион "Младост “ Десислава Иванчева, някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров, подсъдими за рушвет, да изоставен ареста.

Дали мярката им за неотклонение "домашен арест “ ще бъде доказана от Апелативния профилиран съд ще стане ясно след почивните дни, оповестява БНР.

Домашният арест на тримата подсъдими, които са упрекнати, че са поискали половин милион евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин, беше предписан и стимулиран на 40 страници от съдията от Специализирания углавен съд Иво Хинов.

В определението си той записа, че той влиза в действие през днешния ден в 12 часа. Прокуратурата стачкува по-леките ограничения на Иванчева, Петрова и Дюлгеров и - първо изиска, а след това се отхвърли, да бъде спряно предварителното осъществяване на по-леките ограничения за неотклонение. Което отвори пътя към дома на тримата - най-малко за Коледните празници.

Голямата въпросителна към сходно удобно развиване на намиращите се от осем месеца под стража подсъдими, е експлицитното обвързване, което направи арбитър Иво Хинов на домашния им арест с електронния надзор на тримата.

От правосъдното министерство оповестиха, че са уведомили спецсъда за невъзможността към този момент на Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат поставени електронни гривни, тъй като те към момента са в тестов интервал и не се ползва върху подсъдими и обвинени.

Според бранителите им това не може да попречи през днешния ден по обед те да излязат от ареста на Централния софийски затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР