Очаква се днес от Министерство на образованието да обобщят информацията

...
Очаква се днес от Министерство на образованието да обобщят информацията
Коментари Харесай

Кога най-малките ще се върнат в клас? Изтече срокът за анкетата сред родителите

Очаква се през днешния ден от Министерство на образованието да обобщят информацията в какъв брой от учебните заведения ще върнат най-малките възпитаници в клас, откакто през вчерашния ден до обяд изтече срокът за анкетата измежду родителите.

Междувременно, просветителният министър сподели, че щадящите проби няма да стигнат до всички учебни заведения в страната в точния момент, а по-късно комплицираната организация сред родители, шефове и педагози, които ще тестват децата, в допълнение ще забави процеса.

Така се оказа, че някои учебни заведения ще могат да се провеждат и да стартират тестването още в сряда, други в четвъртък, а трети отложиха за идната седмица.

Продължава и недоволството на родители, които отхвърлят тестването на децата, а в Раковски те са и срещу онлайн образованието.

Така се стигна до обстановката, в която кметът на града разгласи 3 неучебни дни за всички възпитаници в общината.

А съгласно разпоредбите, оповестени от просветителното и здравното министерство - тестването на учениците ще става в учебните заведения, а не у дома.

Това ще става в дните понеделник и четвъртък. Само учениците със специфични просветителни потребности могат да бъдат тествани от родителите вкъщи.

Децата, които отсъстват в избраните за проучване дни, ще бъдат тествани в първия ден, в който се върнат на учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР