Очаква се днес Окръжният съд в Стара Загора да разгледа

...
Очаква се днес Окръжният съд в Стара Загора да разгледа
Коментари Харесай

Съдът в Стара Загора разглежда мярката на нападателя на Дебора

Очаква се през днешния ден Окръжният съд в Стара Загора да прегледа мярката за неотклонение на Георги Георгиев, упрекнат за жестокото нахлуване над 18-годишната Дебора.

26-годишният охранител пледира почтен и желае да бъде пуснат от ареста.

Случаят провокира вълна от публично неодобрение и митинги в цялата страна.

Снощи в София и в редица градове се организира второто национално протестно шествие против насилието. В столицата демонстрацията беше под наслов „ Не на насилието!

Участниците насочиха редица претенции към институциите и настояха за ново изключително съвещание на Народното събрание за приемане на още законодателни промени за предварителна защита на домашното принуждение и за по-ефективна отбрана на жертвите.

Сборният пункт на участниците в митинга беше Съдебната палата в столицата, след което те се насочиха на шествие до Народното събрание.

В понеделник, на изключително съвещание, депутатите одобриха на първо и второ четене промени в Закона за отбрана от домашно принуждение.

Те включиха и специфична формулировка на „ интимна връзка “ и я приравнят на фактическото общуване с брак или без брак.

Също по този начин депутатите утвърдиха на първо четене ремонти в Наказателния кодекс за по-строги наказания при нанасяне на телесна щета.

Сред другите претенции на протестиращите са разкриване във всяка област на страната на спешни центрове за потърпевши от принуждение, неотложно въвеждане на дефиниции за принуждение,

Заради думи на Вежди Рашидов на неизключен микрофон в почивката на изключителното съвещание на Народното събрание от понеделник протестиращите желаеха и оставката му като народен представител от ГЕРБ-СДС.

Той подаде оставка като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и като ръководител на парламентарната комисия по културата и медиите.

Днес в 10ч. пред Народното събрание протестиращи ще изискат оставката на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов като депутат поради нецензурното му изявление по адрес на дамите, станали жертви на принуждение.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР