Очаква се днес лидерите на ПП-ДБ да излязат с позиция,

...
Очаква се днес лидерите на ПП-ДБ да излязат с позиция,
Коментари Харесай

Очаква се позиция на ПП-ДБ след края на преговорите за кабинет с ГЕРБ-СДС

Очаква се през днешния ден водачите на ПП-ДБ да излязат с позиция, откакто в неделя от ГЕРБ оповестиха, че приключват договарянията за сформиране на държавно управление. Вчера от обединяването резервираха безмълвие. Единствено министър председателят в оставка Николай Денков направи изказване, в което прикани ГЕРБ-СДС да подпишат квалифицираното от преговорните екипи съглашение, с цел да не хвърлят страната в безпорядък. 

В изказването си той подсети, че преди 9 месеца с ГЕРБ-СДС са постигнали единодушие – държавното управление да работи 18 месеца, с ротиращи се министър председатели и промяна на министри единствено при взаимно единодушие: " Преговорите за състава на Министерски съвет демонстрираха, че нямаме взаимно единодушие за промяна на министри. Съгласно ангажимента ни би трябвало единствено ние с госпожа Габриел да сменим позициите си ".

Денков разгласи, че Политическа партия Демократична България към този момент са подготвени да подпишат направеното по време на договарянията съглашение за промени в правосъдната система, регулаторите и службите.

" Вместо да хвърлят страната в безпорядък, дано спазят дадената дума - да подпишем съглашението и да гласуваме държавно управление с министър-председател и външен Мария Габриел, без да променяме състава на Министерски съвет. Колеги от ГЕРБ-СДС, ваше е решението! Ще се отметнете ли от даденото преди 9 месеца заричане, ще се откажете ли от съглашението за промени, ще хвърлите ли страната в следващ цикъл от избори. Единственото, което се чака от вас през днешния ден, е да спазите думата си и да осъществим своя дълг към хората и България ".

Според източници на " Хоризонт " водачите на ПП-ДБ са били сюрпризирани от вчерашното изказване на Мария Габриел и преговорния екип на ГЕРБ-СДС.

" Обещанията би трябвало да се съблюдават! Това е основата на всяко взаимно доверие, както в политиката, по този начин и в живота ", написа нощес във Фейсбук съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР