Очаква се днес или най-късно утре от екипа на Ваня

...
Очаква се днес или най-късно утре от екипа на Ваня
Коментари Харесай

Екипът на Ваня Григорова подготвя жалба срещу изборните резултати

Очаква се през днешния ден или най-късно на следващия ден от екипа на Ваня Григорова да внесат документи, с които да оспорят резултатите от вота в столицата. При 100% обработени данни от протоколите, Григорова остава на втора позиция след Васил Терзиев, като разликата сред двамата е под 5000 хиляди гласа.

В момента в щаба на Ваня Григорова юристите приготвят жалбата, която да внесат в съда . По думите им са разкрили разнообразни изборни нарушавания, предава.

В момента преглеждат разнообразни протоколи, в които имало противоречие, като считат, че недействителните гласове може да са над 5000, което пък да промени изборните резултати в София.
 
Едва тогава ще внесат жалбата в съда, който би трябвало да реши дали има нужда от анулиране на изборите.
 
Срокът за подаване на жалбата е 7 дни до понеделник. Юристите считат, че до тогава ще съумеят да приготвят жалбата.

„ Правим цялостна инспекция на всички над 1600 протокола. Имаме голям брой протоколи, които са празни. Т.е. в графата, в която би трябвало да са отразени данните за гласовете, подадени за двамата претенденти, няма написано никакво число. Това, което виждаме, че е качено на уеб страницата на ЦИК, са надлежно някакви резултати. Казвам някакви резултати, тъй като ние не можем да създадем съпоставяне дали това са действителни резултати ”, сподели Диана Тонова, правист, общински консултант от „ Българска социалистическа партия за България ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР