Очаква се днес Джок Полфрийман да бъде освободен от центъра

...
Очаква се днес Джок Полфрийман да бъде освободен от центъра
Коментари Харесай

Полфрийман ще излезе от центъра в Бусманци тази вечер

Очаква се през днешния ден Джок Полфрийман да бъде освободен от центъра за краткотрайно настаняване в Бусманци и да бъде настанен на външен адрес. Още в понеделник юристът му е подал документи за освобождението му.

Играта на нерви сред Полфрийман и българските институции продължава - той към момента не е излязъл от центъра в Бусманци. По-рано през днешния ден на мястото имаше и двама австралийски дипломати. Вчера имаше и позиция на ръководителя на Върховния касационен съд, съгласно който Полфрийман би трябвало да бъде освободен.

Днес вътрешният министър Младен Маринов разяснява, че има процедури, които би трябвало да бъдат спазени.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Във вчерашния ден юристът на господин Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от вкъщи в Бусманци и да бъде настанен на външен адрес. Процедурата е в ход, би трябвало да се изпълнят избрани условия, с цел да се случи това нещо, тъй че през днешния ден чакам отчет от шефа на дирекция " Миграция " дали всичките ни условия са изпълнени и естествено когато са изпълнени ще спазим процедурата.
В късния следобяд юристът на Полфрийман разгласява пост във фейсбук. В него се показва, че от Министерство на вътрешните работи са създали обиск в помещението на Полфрийман и по този метод е лишен паспортът му.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че това е рутинна процедура и че се чака Полфрийман да бъде освободен още довечера. Той ще бъде настанен на адрес в столицата. При обиска е открит телефон с камера, което е безусловно неразрешено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР