Очаква се днес да стане ясно коя партия ще получи

...
Очаква се днес да стане ясно коя партия ще получи
Коментари Харесай

В очакване на третия мандат: Какви са позициите на полическите сили

Очаква се през днешния ден да стане ясно коя партия ще получи последната опция да сформира държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание.

В понеделник изтича седемдневният период, очакван в Конституцията, след който президентът Румен Радев би трябвало да връчи на парламентарна група по собствен избор третия мандат за образуване на кабинет.

Какви са настройките измежду парламентарно показаните партии - вижте във включването на Ирина Цонева.

В " Денят стартира с Георги Любенов " Борислав Гуцанов изрази подозрение, че третият мандат ще отиде при Българска социалистическа партия поради разликите на социалистите с политиките на служебното държавно управление. Преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че продължението на политиките на служебното държавно управление ще е измежду основанията при избор на пратията - притежател на третия мандат.

" Голяма част от решенията, които се оферират от политическите партии в този парламент и от служебното държавно управление опонират на нашите визии и на ползите на страната ни. Третият мандат има други особености по конституция. Той няма една седмица единствено. Действително, партията при която отива, би трябвало да постави старания, с цел да направи контакт с всички вероятни партии ", съобщи Гуцанов.

От ГЕРБ разясниха, че се надяват мандатът да не отива при Българска социалистическа партия. Според тях максимален късмет за държавно управление има с мандат на " Демократична България ".

" И ние не знаем при кого ще отиде. Нядяваме се да не отиде при Българска социалистическа партия, тъй като там шансът за държавно управление е нула. По-голям е шансът, в случай че мандатът бъде даден на " Български напредък ", а максимален при " Демократична България ". Разбира се, бързам да уточня, че ми се коства, изключително последните дни, че " Промяната " прави всичко допустимо да саботира един трети мандат без значение на кого е връчен той ", уточни Делян Добрев от ГЕРБ.

От " Демократична България " са подготвени за мандата.

" Към сегашния миг президентът към момента не е оповестил своето решение на кого да връчи третия мандат. Всъщност, това е 12-ия мандат в границите на година и половина. " Демократичан България " е декларирала своята подготвеност да поеме отговорност и да постави всички старания да сформира кабинет като търси реализиране на политическа воля за реализиране на пет целта ", съобщи Надежда Йорданова от " Демократична България ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР