Очаква се днес да е готова оценката на Министерството на

...
Очаква се днес да е готова оценката на Министерството на
Коментари Харесай

Каракачанов: Трябва дебат за това кой самолет е нужен, а не политически спор

Очаква се през днешния ден да е подготвена оценката на Министерството на финансите за закупуването на нов военен аероплан, която на следващия ден да влезе в дневния ред на Министерския съвет. Това заяви пред публицисти във Войводиново министърът на защитата Красимир Каракачанов , съобщи кореспондент на Радио „ Фокус”- Пловдив.
„ Важното е да създадем добър избор и да закупим един мощен и мощен изтребител за нашите Военновъздушни сили. Всички останали приказки са дребно политиканство”, сподели министърът във връзка мненията към договорката. „ Аз съм склонен да водим спор за това кой аероплан е необходим на армията, а не да водим политически разногласия самолетът шведски ли е, руски ли е, американски ли е. Това е неправилен спор и е ненужно да разделяме обществото на русофили и русофоби”, сподели още Каракачанов.
За тези, които го упрекват, че е американофил, той напомни, че до преди една седмица, в края на годината, са били гласувани отпущането на 81 млн. лв. за поправки на МиГ-29 и още 80 млн. лв. за СУ-25, които са съветски самолети. „ Не съм нито русофил, нито американофил. Аз съм български националист” , сподели военният министър и добави, че като министър на защитата го интересува армията да е мощна, тъй като тя би трябвало да може да си извършва отговорностите. „ МиГ-овете, които сега имаме, СУ-тата и хеликоптерите Ми-17 и Ми-24, т.е. цялата авиационна бойна техника е руско произвеждане от 1989 година. Тогава са доставени в България и имат живот още 10 години. Следователно ние купуваме аероплан за идващите 30-40 години, а не си играем на политика. Защото някой може ли да предвижда какво ще се случи след година 20-30 на Балканите”, сподели още Красимир Каракачанов. Според него е по-добре да се купи нещо съществено и мощно, което ще може да ни прави работа и да пази страната, а не да се вършат „ дребни политически сметки”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР