Очаква се днес да бъдат изплатени обезщетенията на стопаните от

...
Очаква се днес да бъдат изплатени обезщетенията на стопаните от
Коментари Харесай

Кметът на село Шарково: Хората в селото са отчаяни

Очаква се през днешния ден да бъдат изплатени компенсациите на стопаните от селата Крайново и Странджа, а при започване на идната седмица това да стане и в село Шарково. В четвъртък беше доказано, че всички животни в Шарково ще бъдат умъртвени. От стадото в Болярово, за което има подозрение за чума, ще бъдат взети повторни проби.
В изявление за предаването "Преди всички " на стратегия "Хоризонт " кметът на село Шарково Иван Апостолов изясни каква е ситуацията в селото:
"Хората в Шарково са обезверени. Все още има хора, които стачкуват при баба Дора. Има напрежение в селото. Хората не са удовлетворени, тъй като карантината се усилва. 1540 животни са умъртвени и следва към 200 животни да бъдат евтаназирани. Дезинфекцията е осъществена съвсем на всички стопанства. Все още остава стопанството на баба Дора ".
Днес Народното събрание ще изслуша министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен Порожанов и Валентин Радев за обстановката с разпространяването на чумата по дребния преживен добитък в Ямболско и Бургаско.
Междувременно земеделският отрасъл недоволства от уволнението на шефа на Дирекция "Директни заплащания " в агроведомството - Георги Праматаров. Праматаров беше освободен след среща на протестиращи овцевъди с премиера Бойко Борисов. 22 браншови организации изпратиха намерено писмо до премиера с искане това решение да бъде анулирано. Земеделците реагираха остро на политизирането на митингите и предизвестиха, че отстраняването на специалисти ще докара до съществени рецесии в бранша.
Раздорите сред браншовите организации в земеделието не са от през вчерашния ден, когато става въпрос за пари и инетереси, само че казусът е по-особен, счита Венцислав Върбанов, ръководител на Асоциацията на земеделските производители:
"Получи се нещо пъклен неприятно. Вместо да се концентрираме и да се оправим с това доста съществено заболяване, което доста бързо може да се популяризира и да пламне в цялата страна, сътрудниците въз основата на нещастието на хората, чиито животни са избити, желаеха оставки, направиха митинг по време на чумата ".
Председателят на Асоциацията на зърнопроизвдоителите Костадин Костадинов също не доумява какво се случи на митинга на овцевъдите:
"Те направиха нещо, което и сами не схващат ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР