Очаква се депутатите да продължат с второто четене на промени

...
Очаква се депутатите да продължат с второто четене на промени
Коментари Харесай

Обсъждат промени в Закона за защита от домашното насилие

Очаква се депутатите да продължат с второто четене на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. Обсъждането и гласуването на текстове от него стартира в сряда.

Тогава Народното събрание реши Министерство на вътрешните работи да основава и поддържа Национална осведомителна система за предварителна защита и отбрана от педофилия и Национален указател за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или във връзка с български жители в чужбина, които са потърсили помощ и поддръжка.

Предвижда се заповедта за незабавна отбрана на лица, жертва на домашно принуждение, да предстои на неотложно осъществяване и да се връчва на страните. Копие се изпраща служебно, в това число по факс или е-поща, до районните ръководства на Министерството на вътрешните работи по сегашния адрес и на открития в хода на производството адрес на причинителя, както и по посочения от потърпевшото лице адрес.

В законопроекта е записано, когато от данните по делото е видно, че е належащо да се подхващат ограничения по Закона за протекция на детето, съдът да уведомява шефа на дирекция „ Социално подкрепяне ” по сегашния адрес и на открития в хода на производството адрес на причинителя, както и на посочения от потърпевшото лице адрес.

Заповедта за незабавна отбрана не предстои на обжалване и има деяние до издаването на заповед за отбрана или до отхвърли на съда, в случай че съдът не уточни различен по-дълъг период на деяние.

Възможно е при започване на съвещанието депутатите да предложат в дневния ред да бъдат включени нови точки, каквато процедура има.

Според признатата седмична стратегия за работа на депутатите е записан и петъчен парламентарен надзор. В него е планувано да вземат участие министрите Асен Василев, Милена Стойчева, Кръстю Кръстев, Юлиян Попов, Кирил Вътев и Георги Гвоздейков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР