Очаква се делегации на Украйна и Русия да се срещнат

...
Очаква се делегации на Украйна и Русия да се срещнат
Коментари Харесай

Зеленски: Продължават да търсят въображаеми нацисти, но все още не могат да намерят украинци, готови да ги посрещнат с цветя

Очаква се делегации на Украйна и Русия да се срещнат през днешния ден за нов кръг договаряния, оповестяват международните осведомителни организации. И двата преговорни екипа желаят полемиките, които ще се водят посредством видеовръзка, да стартират сутринта, сподели Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Той добави, че " работните групи и на двете страни работеха интензивно ".

Последните украинско-руски договаряния на високо ниво се състояха в понеделник. Подоляк предвижда, че договарянията за слагане на завършек на войната ще продължат още няколко седмици. Позицията на съветските договарящи стана " по-разумна " и по-реалистична, означи той, без да даде детайлности.

Русия желае Украйна да остане неутрална страна и да се демилитаризира, както и да признае сепаратистките региони в източната си част за самостоятелни страни. Киев демонстрира подготвеност за компромис по настояването за неутралитет, само че упорства за мощни гаранции от Запада за сигурността си. Украинските управляващи обаче отхвърлят да правят отстъпка по въпроса за териториалната целокупност на страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Зеленски упорства да се срещне с Владимир Путин. Засега Кремъл отхвърля да обмисли този вид.

В последното си видеообръщение тази нощ украинският президент насочи нови рецензии към Русия. " Те не престават да търсят мислени нацисти, от които настояват, че желаят да защитят нашия народ, само че към момента не могат да намерят украинци, подготвени да ги посрещнат с цветя ", сподели Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР