Очаква се дъждовете да продължат до края на месеца, за

...
Очаква се дъждовете да продължат до края на месеца, за
Коментари Харесай

Множество населени места бедстват след бурите през нощта

Очаква се дъждовете да продължат до края на месеца, за днешния ден още веднъж е разгласен жълт код за интензивни превалявания.

Кметовете на обитаемоте места са в подготвеност да оказват помощ на жителите, чакат се и доброволци от прилежащите общини, които да оказват помощ за разчистването на калните улици.

На места са се образували и свлачища. Към момента не се оповестява за потърпевши хора. Има голям брой вреди по коли, останали под вода, и по къщи.

В град Гоце Делчев дъждът аргументи също доста вреди по къщи, улици и коли, а в резултат на пороите четири дребни щъркелчета, настанени върху единствената изкуствена конзола в града, починаха.

И през днешния ден комисия продължава да разказва вредите от бурята в Свищов . Най-тежко наранени остават селата Ореш, Драгомирово и Козловец. Очаква се до дни комисията да излезе с оценка на вредите от пороя, а най-засегнатите хора да бъдат подкрепени с еднократна помощ.

В Пазарджик общината търси разновидности за подкрепяне на едно от най-големите читалища в града – „ Христо Ботев “, ремонтирано единствено преди 5 години. То пострада при изобилните превалявания от последните дни, които в града не стопират от 11 юни насам. Тогава пространствата плувнали в 10 см вода, като са нанесени непоправими вреди на стаите, в които са школите по пиано, цигулка, китара, балет.

Тежка остава обстановката и в софийското село Казичене , където бурата през вчерашния ден наводни над 30 къщи, а градушката унищожи насажденията по дворовете на хората. В селото проливният дъжд продължи към 45 минути, само че на множеството места водата е достигнала до 50 сантиметра.

Жълт код за мощни дъждове и гръмотевични стихии е в действие и през днешния ден.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР