Очаква се да започне процедура по отнемането на разрешителното на

...
Очаква се да започне процедура по отнемането на разрешителното на
Коментари Харесай

Отнемат разрешителното на фирмата, чийто склад горя под АМ Струма

Очаква се да стартира процедура по отнемането на разрешителното на компанията, чийто склад пламтя под автомагистрала „ Струма “. Това стана ясно от отговора на министъра на околната среда и водите Нено Димов на въпроса на соцдепутата Манол Генов по време на днешния парламентарен надзор, съобщи Дарик Нюз.
Припомняме, че през август складирани боклуци под „ Струма “ пламнаха, а разразилият се пожар съществено повреди автомагистралата.
Процедурата по лишаване на лиценза обаче може да стартира едвам откакто съдът излезе с решение за второто наказателно разпореждане на компанията. Това се постанова, защото по закон способният орган лишава издаденото позволение, когато за интервал от три години са осъществени административни нарушавания, за които лицето е било осъдено два пъти с влезнало в действие наказателно разпореждане. „ След приключването на правосъдната процедура по издаденото наказателно разпореждане от ноември 2018 година Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник ще стартира най-тежката процедура по лишаване на разрешителното на компанията ", уточни през днешния ден министър Нено Димов.
Той добави, че в границите на към две години Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник е направила пет инспекции на компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР