Очаква се да вземем решение в ЕАЛ на 22-ри април

...
Очаква се да вземем решение в ЕАЛ на 22-ри април
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Ваксинираните с „АстраЗенека“ са от 4 до 7 пъти по-защитени от неваксинираните

Очаква се да вземем решение в ЕАЛ на 22-ри април за " АстраЗенека ". Актуализирахме продуктовата информация. Ваксинираните с тази ваксина са към 4 до 7 пъти по-защитени от неимунизираните. Това съобщи проф. Илко Гетов в студиото на утринния блок на БТВ.

Той изброи рисковите фактори за тромбози: банкет на контрацептивни средства, пушене и сърдечни проблеми. Като аргументи за засягането на дамите в по-висока степен уточни месечния цикъл и генетичната предразположеност.

„ Самата ваксина е с векторна технология. Тя кара организма леко да прекара, само че да не се разболее, с цел да сътвори имунитет “, разясни професорът.

Според него има няколко сюжета за държание: продължение както е предписано, отсрочване втората доза, не слагане на втората доза или продължение с две дози РНК ваксина. Той изрече терзание от комбинирането на две ваксини.

По тематиката за имунизацията на Джонсън и Джонсън осведоми, че се чака решение на американския регулатор: „ Нещата се трансформират ежечасно “. Все още няма задоволително информация за съветската ваксина, с цел да бъде утвърдена.

„ Бихме могли да реализираме групов имунитет. В момента, в който броят на имунизираните надскочи броя на преболедувалите, към този момент сме минали платото. Ваксинация плюс ограничения е равно на надзор над пандемията “, безапелационен беше проф. Гетов.

Ще се постанова имунизираните да си слагат регулярно доза от Коронавирус имунизацията: „ Ние знаем, че имунизацията пази една година “. Това обаче не значи, че те не би трябвало да съблюдават ограниченията, тъй като могат да бъдат преносители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР