Очаква се да вложат в проекти 4,2 милиарда долара през

...
Очаква се да вложат в проекти 4,2 милиарда долара през
Коментари Харесай

САЩ изпреварват Китай и Европа по разходи за блокчейн

Очаква се да вложат в планове 4,2 милиарда $ през 2022 година

Ако желае да доближи Съединени американски щати в блокчейн вложенията, Китай би трябвало да усили разноските с 200% до 2022
(снимка: CCO Public Domain)

Съединени американски щати против Китай – Кой ще харчи повече за блокчейн технологията? Според отчет на уеб страницата за финансови вести LearnBonds, Съединени американски щати могат да влагат до 4,2 милиарда $ в блокчейн през 2022 година, увеличавайки разноските си в този сегмент с 280% по отношение на 2019 година

В същото време се чака Китай да усили разноските си за блокчейн със 133% – от 0,5 милиарда $ до 1,4 милиарда $ за три години. Наскоро Си Дзинпин съобщи, че желае Китай да схване блокчейн, като акцентира, че технологията е значим пробив.

Въпреки големия скок на вложенията в Китай, Съединени американски щати са подготвени да усилят разноските си в блокчейн промишлеността повече от своя азиатски съперник. Ако желае да доближи същото равнище на вложения като Съединени американски щати, Китай ще би трябвало да усили блокчейн разноските с 200% до 2022 година, се споделя в отчета на LearnBonds.
още по тематиката
Междувременно, Западна Европа също ще влага повече от Китай на пазара за блокчейн през идващите три години. Регионът ще вложи 2,9 милиарда $ през 2022 година, или със 131% повече от 1,25-те милиарда $, изразходвани тази година.

„ Изглежда районите признават преимуществата на блокчейн технологията и прозрачността, която тя предлага на пазара. Тази прогноза демонстрира, че нуждата от децентрализация се чака да нарасне доста през идващите години ”, разяснява анализаторът Юстинас Балтрушаит.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР