Очаква се да стане ясно кога ще бъде подписано коалиционното

...
Очаква се да стане ясно кога ще бъде подписано коалиционното
Коментари Харесай

Ще подпишат ли днес коалиционното споразумение за кабинет?

Очаква се да стане ясно по кое време ще бъде подписано съдружното съглашение сред четирите партии, които са подготвени да влязат в състава на постоянен кабинет.

И трите партии от " Демократична България " заявиха единодушие за поддръжка. Късно нощес " Да България " дадоха мандат на ръководителя на партията в оставка Христо Иванов, както и парламернтарната група да гласоподава " За " номинацията за министър-председател и конструкция на Министерския съвет, препоръчани от " Продължаваме промяната " в Народното събрание. Другите две партии в обединението - " Демократи за мощна България " и " Зелено придвижване " дадоха единодушие по-рано.

От Българска социалистическа партия би трябвало дефинитивно да гласоподават присъединението си на пленум през днешния ден. " ИТН " към този момент оповестиха, че вземат участие в плана.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че се надява при връчването на мандата от президента те към този момент да са подготвени с предлагането за кабинет.

Вече е ясно, че предлагането на мандатоносителя " Продължаваме промяната " включва петима вицепремиери - за всеки от показаните в обединението сътрудници по един и двама за " Продължаваме промяната ". Почти несъмнено е, че това ще бъдат бъдещият финансов министър Асен Василев и Калина Константинова, която ще бъде вицепремиер на ефикасното ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР