Очаква се да стане известна оценката на щетите в Червен

...
Очаква се да стане известна оценката на щетите в Червен
Коментари Харесай

Днес става ясна оценката на щетите в Червен бряг

Очаква се да стане известна оценката на вредите в Червен бряг след падналата градушка на 1 юли. Областният шеф Марио Тодоров даде период до 6 юли, след което ще се търси помощ от страната за потърпевшите, оповестява БНР.

Комисията за оценка на вредите беше образувана незабавно след бедствието, при което са нанесени вреди в множеството частни домове и общински здания. Кметът на Червен бряг доктор Цветан Костадинов разгласи дарителска сметка за набиране на помощи за най-пострадалите.
 Кметът на Червен бряг с послание към жителите след градушката Кметът на Червен бряг с послание към жителите след градушката
Кметът на Червен бряг с послание по отношение на спешната конюнктура след градушката.  Кметът на Община Червен бряг доктор Цветан Ко...

Подготвено е предложение до Общинския съвет за основаване на Фонд за подкрепяне. Общината се обърна към компании от стъкларския отрасъл и производителите на керемиди за подпомагане и основава организация за поддръжка на нуждаещите се. Такъв зов към компаниите, които могат да оказват помощ с цигли и стъкла, направи и регионалният шеф Марио Тодоров.

След изясняване на финансовите вреди, което се чака да стане през днешния ден, ще се търси помощ от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР