Очаква се да пристигнат още хора, които бягат от военния

...
Очаква се да пристигнат още хора, които бягат от военния
Коментари Харесай

Община Пловдив настани 13 баскетболистки от Украйна в Младежкия център

Очаква се да дойдат още хора, които бягат от военния спор

13 баскетболистки от клуб „ Прометей “ от град Днипро, Украйна и техните треньори са настанени по неотложност в базата на Младежки център – Пловдив. Днес сутринта те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместник-кмета Георги Титюков и в прочувствен диалог благодариха за съдействието и бързата реакция на Община Пловдив.

Те споделиха, че са провеждали мачове в Турция, когато военните събития в Украйна са избухнали и в този момент не могат да се върнат. Всеки ден се обаждат на фамилиите и околните си, от които са разбрали, че младежкият тим – 14-годишни девойки плетат камуфлажни мрежи.

„ Ще създадем каквото е належащо, с цел да Ви помогнем, ще осигурим храна, заслон и даже база за тренировки в залата за баскетбол “, съобщи Здравко Димитров, който се свърза и с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев, който също ще им помогне.

„ Всяка помощ е добре пристигнала, дано всеки, който желае да спомага, да се обади на горещия телефон – 080011232, с цел да го запишем и да пренасочим помощта му, където би трябвало “, добави кметът.

„ Все повече хора се свързват с нас, подготвени да дават заслон, облекла, хранителни артикули “, показа заместник-кметът Георги Титюков.

Красимир Лесков, шеф бранш „ Миграция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи изясни, че към този момент спортистките от баскетболния тим могат умерено да обитават на територията на страната в границите на 3 месеца, а в случай че е належащо престоят им може да бъде продължен.

Днес три дами с три деца ще бъдат настанени в апартамент, възложен от „ Миг инженеринг “. Утре още 10 души от Украйна, от които 3 деца ще бъдат подслонени в Младежкия център. Към Пловдив сега пътуват две фамилии с новородени бебета, както и две възрастни дами, мъж и две майки с две деца. До седмица се чакат да дойдат още фамилии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР