Очаква се да получи пълна независимост от новия собственикSuse премина

...
Очаква се да получи пълна независимост от новия собственикSuse премина
Коментари Харесай

Linux компанията Suse продадена за 2,5 млрд. долара

Очаква се да получи цялостна самостоятелност от новия притежател

Suse мина в ръцете на шведската капиталова компания EQT Partners

Британският разработчик на корпоративни решения Micro Focus разгласи, че е продал дъщерната си компания за Linux разработки Suse, с цел да покрие потребностите си от финансови средства след сливането със софтуерния бизнес на Hewlett Packard Enterprise.
още по тематиката
Linux компанията Suse става благосъстоятелност на шведската капиталова компания EQT Partners за сумата от 2,535 милиарда $. С част от получените пари досегашният й притежател Micro Focus ще покрие задължения и заплащания към акционерите.

Suse е немски разработчик на Linux дистрибуции за пазара на облачни услуги и контейнери. Компанията първа в промишлеността стартира да продава Linux дистрибуции на корпоративни клиенти, като също така е спонсор на плана с отворен код openSUSE, в границите на който се създава едноименната дистрибуция.

С разгръщане на активността си, Suse отвори шест филиала в Германия и още четири в други страни, включително Съединени американски щати и Англия. В състава на Micro Focus компанията беше полунезависима, само че след договорката с EQT Partners ще получи цялостна автономия и може да усили разработващия си екип.

И отсега нататък Suse ще се придържа към отворения модел на разработки и съответните правила на отворения код при водене на бизнеса си, гласи формалното прессъобщение. Компанията твърди, че ще продължи да взе участие интензивно в плановете и самодейностите на отворената общественост, с цел да обезпечи надеждни решения за корпоративните консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР