Очаква се да има ревизия надолу на цената на газа.

...
Очаква се да има ревизия надолу на цената на газа.
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Очаква се да има ревизия надолу на цената на газа

Очаква се да има проверка надолу на цената на газа. Топлото време най-вероятно ще се отрази и през идващия месец. Начинът, по който се образува цената зависи от това по какъв начин „ Булгаргаз ” купува цената на газа на интернационалния пазар. Това съобщи в пред  Констанца Рангелова от Центъра за проучване на демокрацията.

В Полша и в Германия има огромен интерес частници да влагат в термопомпи. Има доста какво да създадем в България с цел да се оказва помощ на хората да влагат в такива ограничения. По-удачно е да се измисли скица, в която да се влага в енергийна успеваемост.

Това, което в дълготраен проект би било проблем, е прекосяване в либерализирания пазар за покупка на ток – освобождение на цените на пазара на електрическа енергия, изясни тя.

„ При контролирания пазар КЕВР дефинира на каква цена се случва търговията на сила. КЕВР дефинира микса, който ще задоволи битовите консуматори и по този начин пресмята цените за битовите консуматори, в този микс влиза и тока, създаден от АЕЦ „ Козлодуй ”. Всеки би трябвало да откри най-хубавата сила, която хората могат да си разрешат. Битовите консуматори към този момент ще би трябвало да отидат и интензивно да потърсят оферта, която да е по-скъпа през избрани часове. Това (освобождаването на цените), е належащо да се случи ”, счита Констанца Рангелова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР